на живо

ОСК Локомотив София награди най-добрите за 2023 г. (СНИМКИ)

Светлана Каменова, Радина Томова и Стойка Кръстева сред призьорите

Lap.bg

Обединени спортни клубове (ОСК) Локомотив София обяви боксьорката Светлана Каменова и гимнастичката Радина Томова за най-добри спортисти за изминалата година.

Кадетките по баскетбол до 16 години заслужиха приза за най-добър отбор, а олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева взе наградата за треньор №1.

Снимка: Lap.bg

"Тази година бе много трудно определянето на десетката. Хубавите резултати са факт, защото на лице има отлични условия за подготовка на нашите спортисти.", заяви председателят на ОСК Локомотив - Даме Стойков. 

Снимка: Lap.bg

Каменова и Томова бяха отличени от останалите спортисти в Локомотив заради изключителните си резултати.

Националката по бокс спечели бронзов медал на световното първенство за жени в Индия, а освен това стана шампионка на турнирите "Странджа" и "Феликс Щам". Тя взе още 3 златни медала от държавни първенства по бокс и си осигури квота за Олимпиадата.

Снимка: Lap.bg

По време на церемонията Каменова каза, че "трябва да се работи и резултатите няма да закъснеят".

Томова спечели златен медал в многобоя и отборно на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку, както и сребро на 5 обръча. С ансамбъла тя стана и отборен световен шампион във Валенсия.

Снимка: Lap.bg

"Благодаря за наградата и за подкрепата на ОСК Локомотив София и г-н Даме Стойков. Благодаря и на моята треньорка Катрин Велкова за цялата подкрепа и вярата в мен.", заяви Томова по време на церемонията.

Снимка: Lap.bg

Сред отличените са още Ангел Димитров (бокс), Вардан Манукян (тенис), Георги Граматиков (джудо), Константин Костов (бокс), Константин Дебренлиев (ръгби), Кая Борисова (карате), Марк Христов (джудо) и Янко Илиев (бокс).

Снимка: Lap.bg

"На стадиона тренират около 2000 деца в 15 вида спорт. Вечерно време след 5 часа е пълно с живот и залите са препълнени.", продължи Даме Стойков. 

"Много от нашите треньори знаят какво беше състоянието на спорта в Локомотив преди десет години. Стадионът беше запечатан, коридорите бяха басейни, покривите течаха, баскетболната зала беше разбита, а волейболната за нищо не ставаше. Лека-полека си ремонтирахме базата и направихме залите приятни за тренировки, та за това имаме успехи."

"Преди десетина години се чудехме как да направим някой спортист на годината. Евентуално, ако имахме някой републикански шампион. Баскетболът почти го нямаше, а сега имаме шампионки."  

Снимка: Lap.bg

"Хубаво ми е, че сме го направили това нещо. Локомотив винаги ще има моята подкрепа, за да може нашите деца да тренират и да има къде да се развиват. Изпращаме успешна година във всички спортове. Искаме децата да имат желание и мотивация да спортуват в Локомотив. Благодаря на всички спортисти и треньори и дано догодина да се поздравим с поне два медала на олимпийски игри."

"Локомотив е явление в българския спорт. Радва ме, че развиваме всички видове спорт и сме като едно голямо семейство".

Снимка: Lap.bg