на живо

От пекарната с любов (ВИДЕО)

Сватбата на световната шампионка по художествена гимнастика Елена Бинева ще продължи седмици

От пекарната с любов (ВИДЕО)

Световната и европейска шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Елена Бинева продължава да се наслаждава на любовта с узбека Алан Аланович. Двамата имат пекарна в София, а същевременно стягат сватба, която ще продължи...няколко седмици.

Аланович открива любовта си към кухнята на 7, след като баба му отказва да направи пържени картофи, а решава да отвори пекарна в София след сън, в който с годеницата си Елена имат ресторант. Макар че не живее в Узбекистан от 17 години, изпитва огромна липса към родната кухня, затова и решава да я популяризира в България.

"Любовта ме доведе тук", казва Алан. С вече бившата гимнастичка се запознават в Хонгконг, където тя е модел, а той е готвач.

Макар и да не издават датата на сватбата, казват че всеки ще разбере, защото тя ще продължи няколко седмици, както повеляват узбекистанските традиции.

"За две седмици бяхме на 3 сватби и още няколко празненства, а гостоприемността на хората поражда и нуждата от огромното количество храна, което се приготвя често в огромни казани", казва световната шампионка от 2018-а. Тя е дъщеря на шефа на родното таекуондо Слави Бинев.

Готвачът намира много прилики между родината си и България – храната, подправките и откровеността на хората, докато междувременно приготвя самса – традиционен узбекистански фаст фууд, подобен на българската баница.

Цялото кулинарно видео с Елена Бинева и с годеника ѝ Алан Аланович от рубриката "Кухня в куфар" - вижте във виодеото.