на живо

Елена Бинева към Златните момичета: Не само България се гордее с вас!

Бившата гимнастичка от ансамбъла поздрави златните медалистки от Токио

Елена Бинева към Златните момичета: Не само България се гордее с вас!

Бившата гимнастичка от българския национален ансамбъл - Елена Бинева, не скри радостта си от триумфа на своите приятелки в Токио. Във видеообръщение тя поздрави златните медалистки от олимпийските игри и със сълзи на очи заяви, че изключително много се гордее със спечеления първи златен медал за България в този спорт от най-авторитетния спортен форум.

"Поздравявам момичетата и всички, които седят зад този медал. Цяла България се гордее с вас! И не само България! Много държави мечтаеха да постигнете именно това - да вземете златния медал на олимпийските игри в Токио. Много съм щастлива, че имах удоволствието да бъда част от този отбор. Изключително много ви обичам! Нямам търпение да ви видя, да ви прегърна и да ви кажа колко много се гордея с вас!", заяви Бинева.

Заради тежка контузия Елена приключи със спортната си кариера през 2018 г. Въпреки че беше част от ансамбъла от самото начало - след олимпийските игри в Рио де Жанейро, тя реши да се отдаде на другата си страст - модата и фотографията.

Това обаче не означава, че не следи всички изяви на гимнастичките. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ELI BINEVA (@elibineva_official)

"Благодарна съм за всички трудности, през които преминахме като отбор, защото си струваше. Целта беше една и вие я постигнахте. Уникални сте, невероятни сте. Много ви обичам! Насладете се на момента. Всички ви благодарим. Невероятни сте!", заяви пред bTV Бинева.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха първи златен медал от олимпийски игри в историята на художествената гимнастика. До момента страната ни имаше едно сребро при ансамблите от Атланта 1996 и в индивидуалната надпревара на Адриана Дунавска от Сеул 1988. Освен това родният ансамбъл спечели и два бронзови медала в Атина 2004 и Рио де Жанейро 2016 г.