на живо

Петър Мицин пред bTV: Време е за медали и от световни

Нямам мнение за твърденията на Антъни Иванов, обяви талантът ни в плуването

Петър Мицин си постави нова цел - медал и от световни първенства. Талантът в плуването грабна четири европейски титли - три при юношите в Белград и една на 400 метра свободен стил за младежи до 23 години в Дъблин.

"Изключително съм доволен от това, което показвам. За първенството до 23 години нямах очаквания дори за медал, а се преборих за златото. На 400 метрасе раздадох максимално и съм доста доволен от резултата, който постигнах", коментира Мицин при прибирането си на родна земя. 

"Следващите цели са свързани със световното първенство за юноши в Израел. Да спечеля медал, да се доближа и дори подобря моите лични времена."

Мицин отказа да коментира и твърденията на Антъни Иванов. В подкаста "За спорта без клишета" националът със спрени състезателни права обяви, че от федерацията притискат Петър да прибягва до "неща", за да постига резултати.

"Пепи е много талантлив и трудолюбив и може да постигне много неща, но го карат да ги постига много по-рано. Дано това не му попречи в даден момент. Пожелавам му от сърце да успее. За мен няма нужда от тези неща, до които те прибягват, за да постигат резултати. И Пепи може да ги постигне без, и Йосиф може без и аз съм го правил без цял живот. И много други хора могат", обясни Иванов.

"Съвсем спокойно си действам по план, нямам някакво конкретно мнение по този въпрос", подчерта Мицин.