на живо

По-ценно от злато: Христо Христов стана баща!

Щангистът излиза за втора европейска титла утре

По-ценно от злато: Христо Христов стана баща!

Щангистът Христо Христов стана баща! Първородният му син Максим проплака само ден преди националът да влезе в битката за медалите на европейското първенство в София.

Христов ще се бори за второ злато на Стария континент, след това в Тирана през 2022 г., утре от 17:00 ч. Надпреварата в кат. до 109 кг можете да проследите пряко по RING, както и онлайн тук - на btvsport.bg.

"Като отидохме с брат ми за теста, да го купуваме, бяха пуснали песента "Млад татко!" и той ми я пусна в колата да се подиграва. В момента, в който жена ми даде теста за бременност, очите ми станаха едни големи... И попитах: "Какво е това?" Аз не мога да повярвам - развълнуван, изплашен, доста емоции."

"Най-лошото е, че няма да мога да бъда там, на раждането, да си го изпиша от болницата. Това е най-хубавият момент, който може да получи един мъж в живота си. Първото дете – това е незабравим момент", сподели в края на миналата седмица Христов в специално интервю за bTV.

Тогава шампионът разказа за трудното детство и пътя до спортните върхове, за най-тежкия момент в своята кариера - съдийската грешка, лишила го от медал в Токио през 2020 г., за спечелената битка с алкохола и още.

Изповедта на Христо Христов: