на живо

Прободна рана във врата: Убиха световен шампион на пътя

Вече има арестуван

 

Колумбия скърби за Марлон Перес. 48-годишният колоездач бе убит на пътя в Кармен де Виборал след опит за грабеж. Перес, е бил ранен във врата с нож, а по-късно откаран в болница, но лекарите не са успели да спасят живота му.

Полицията на Антиокия е идентифицирала и арестувала заподозрян за убийството на Перес, като случаят вече е предаден на прокуратурата.

Бившият професионален колоездач е роден през 1976 г. и е световен шампион на писта за 1994 г. След като изпъкна в Colombia-Selle Italia през 2004 и 2005 г., той направи скок до Tenax и по-късно до Caisse d'Epargne през 2008 и 2009 г.

Два пъти е участва в Giro d'Italia, като най-добрият му резултат е 40-то място през 2004 г. След като се пенсионира през 2012 г., той продължи да кара и помогна на параатлета Нелсън Серна, който стана световен шампион през 2017 г.

 

Колумбийският олимпийски комитет излезе с изявление, в което "дълбоко съжалява за смъртта на световния шампион по колоездене и многократен медалист от състезания от олимпийски цикъл, Марлон Алирио Перес Аранго".

"Марлон беше не само еталон в колумбийското колоездене, но и пример за отдаденост, дисциплина и страст към спорта", написаха от Колумбийската федерация по колоездене (FCC) в социалните медии.