на живо

Радостин Василев отговори на Весела Лечева

За 12 години тотален грабеж в "Сердика спортни имоти", "Академика 2011" и НСБ алармира бившият спортен министър

Бившият министър на младежта и спорта Радостин Василев поиска и получи право на отговор от bTV по повод изказване на служебния спортен министър Весела Лечева в ефира на националната телевизия.

Василев видя в публичните изказвания на Лечева "опит за внушения и манипулации".

Преди дни в нашия ефир тя разкри за нечуваните наеми от 6800 и 7400 лева на ден за зала, които е имало в проектите по младежките програми на ММС. За водещ на концерт били предвидени 5000 лева. "Понеже единият е трябвало да бъде във Велико Търново, а аз дълги години бях народен представител там, се обадих да питам има ли такива наеми. Разбира се, че няма. И тази организация веднага обяви, че връща парите", допълни Весела Лечева.

"Към момента 1,4 милиона лева ще бъдат върнати по 38 договора на стойност 4,5 милиона лева, подписани от Василев. Софтуерната фирма, която е получила над 1,7 милиона лева в последния работен ден на Василев за ненужна програма на "Национална спортна база" се е съгласила на анекс и също ще върне парите", каза още Лечева.

"Не съм сключвал аз договорът за софтуера, а ръководството на НСБ. И това не е станало в последния работен ден. Те управляваха дружеството още един месец. Имаше конкурс, напълно законна процедура - директно договаряне. Четирима са участвали в нея. Първоначалната цена е била свалена с 40% от бившето ръководство на НСБ. Софтуерният продукт е едно от най-големите достойнства на ръководството. Поздравявам ги! Това беше част от коалиционното споразумение за управление", коментира в студиото на "Тази сутрин" Василев.

"Това е единственият начин да осветлим какво се е случвало през последните 12 години в тези дружества - "Сердика спортни имоти", "Академика 2011" и НСБ. Аз ще ви кажа какво се е случвало - тотален грабеж, който е покровителстван от бившия председател на тези дружества Пламен Манолов. Сега бившите му служители ги ръководят, назначени от г-жа Весела Лечева", каза още бившият министър.