на живо

Разследват звезда от Висшата лига за изнасилване

Името на футболиста не се споменава

Футболист от Висшата лига е разпитван от полицията за изнасилване на млада жена. Според информацията става дума за играч, който е бил част от националния отбор на Англия по време на световното първенство в Катар през 2022 година. Това съобщава The Sun.

Името на футболиста не се споменава, а 20-годишната жертвата е дала показания пред полицията. Жената споделя, че е била изнасилена в Хартфордшър през февруари миналата година. Към този момент играчът е под полицейско наблюдение. Той се е намирал в участък, където е прекарал часове по време на разпитите.

Въпросното лице е било временно задържано през юли миналата година, когато властите са посетили дома му в Северен Лондон. На този етап предполагаемият английски национал не е отстранен от своя клуб, тъй като разследването не е приключило. Клубът също не се споменава по правни причини.

Твърди се, че това не е първият път, в който футболистът е задържан по сигнал за изнасилване. Преди това той е арестуван по две обвинения срещу две жени през юни 2021 г. и април 2022 г. Очаква се играчът да отговаря за своите деяния през юли, за когато е насрочено неговото изслушване.