на живо

"Роми за демокрация" помага на Божидар Андреев (ВИДЕО)

Заплати от федерацията по вдигане на тежести все още няма

"Роми за демокрация" помага на Божидар Андреев (ВИДЕО)

Oрганизацията "Роми за демокрация" желае да подпомогне финансово Божидар Андреев в подготовката му за олимпийските игри. Заплати от федерацията все още няма.

Снимка: Lap.bg

"Никога е нямало спокойствие във федерацията. Дано с новото ръководство, тръгнем с правилната кола напред. Работиш, пък не получаваш... Понякога се ядосвам доста", сподели пред bTV европейският шампион от София 2024.

Колкото до предстоящите участия на Андреев, треньорът му Пламен Братойчев разкри: "На 30 март заминаваме за Световната купа в Тайланд, където трябва да присъстваме според правилата. Божидар ще мине само кантар, а Карлос Насар иска да участва, както и Иван Димов.

Той ще опита да постигне по-добър резултат в двубоя, за да е сигурен, че ще остане в десетте в категорията си за Игрите в Париж 2024.

На 27 април за Божидар и Карлос предстои и важно състезание в Бундеслигата, където трябва да покажат добри резултати, за да се изкачи отборът им в по-високото ниво."

"Чувствам се по-близо до олимпийската мечта, виждайки тренировките, които правим в момента. Мисля, че титлата, която спечелих на първенството в София бе по-сладка от предишната ми. За категорията ми на Игрите още не знаем кои ще са фаворитите в топ 5, защото на самото състезание може да се случи всичко. Аз лично мисля, че имам още резерви", допълни Андреев.