на живо

С Бога напред: Сливенският митрополит благослови Божидар Андреев

Пример е за младите, категоричен е Арсений

 

Сливенският митрополит Арсений благослови бронзовият медалист от Париж 2024 Божидар Андреев и му подари икона със Света Богородица.

Навръх едни от на-светлите празници - Успение Богородично, негово високопреосвещенство посрещна топ тежкоатлета и неговия треньор Пламен Братойчев в Светата митрополия.

Владиката поздрави своя епархиот медалист и изрази задоволството си, че сливенчанин е прославил отечеството ни и родното си място чрез изключителния си успех на олимпийските игри в Париж.

Митрополит Арсений подчерта, че постиженията на Божидар Андреев служат като вдъхновяващ пример за младите поколения, демонстрирайки стойността на постоянството, смелостта, самодисциплината, отдадеността и готовността да продължат напред в преследването на целите си.

Той изрази надеждата си, че този пример ще насърчи повече млади хора да се стремят към високи постижения в спорта и други области на живота.

 

Като знак на своето бащинско благословение и подкрепа, митрополит Арсений връчи на Божидар Андреев икона с изображение на света Богородица и финансова помощ.

Снимка: Facebook

Той се надява, че тези подаръци ще осигурят допълнително вдъхновение и мотивация на спортиста да постигне още по-големи успехи в бъдеще, не само за себе си, но и за всички жители на епархията и нашата страна.