на живо

Сестра ѝ се роди без уши и скули: Шампионка печели, за да я спаси

Предлага ли на майката на Аделина Сотникова да изостави детето още в родилния дом

Сестра ѝ се роди без уши и скули: Шампионка печели, за да я спаси
 

Колкото и да звучи странно, Русия спечели първата си олимпийска шампионка в женското фигурно пързаляне едва преди 10 години. В много отношения победата на Аделина Сотникова беше неочаквана, както и съдбата на фигуристката след златния медал на Игрите през 2014 г.

Кариерата й беше съсипана от тежка контузия, въпреки че самата тя все още имаше силно желание да се изявява на голямата сцена. Особено като се има предвид, че спечелените пари й трябваха, за да помогне на тежко болната си сестра. Всичко, което се случи със Сотникова след олимпиадата в Сочи, е една мистерия, припомня sovsport.ru.

Снимка: Facebook

След Игрите през 2014 Сотникова реши да пропусне световното първенство, както и серията Гран при, всички поради контузия на крака. Въпреки това тя участва в телевизионното шоу "Танци на лед". На следващата година се класира шеста на руското първенство и не успя да влезе в руския национален отбор. Изглеждаше, че кариерата на фигуристката постепенно залязва.

Аделина така и не успя да се върне на предишното си ниво, така че през 2020 г. обяви, че окачва кънките. Изведнъж почувства, че не може нито да се пързаля, нито да скача. Чувства непоносими болки в гърба, от които ръцете й изтръпват.

Подлага се на операция и вече има два импланта и 6 титаниеви винта в гръбнака си.

Снимка: Facebook

От ранна детска възраст тя е принудена да се грижи за по-малката си сестра. Тя е диагностицирана с рядко заболяване - синдром на Тричър-Колинс. Момичето няма развити лицеви кости и има проблеми със слуха. Поради това Аделина трябваше само да печели, за да получи парични награди, които веднага можеше да прехвърли в сметка за многобройни операции за Маша. Според Сотникова хирургическите интервенции са помогнали много.

Снимка: Facebook

"Тя е родена без уши. Тя нямаше брадичка и скули. Сега Маша е много красиво момиче! Оправи очите си. Но все още има проблеми със слуха", споделя олимпийската шампионка и допълва, че на майка им дори е било предлагано да изостави детето още в родилния дом.

Въпреки толкова трудния път - в живота и на леда, 28-годишна възраст Сотникова имаше успешен личен живот. През 2022 г. тя роди син Адриан от казахстанския тенисист Дмитрий Попко и скоро младата двойка възнамерява да узакони връзката си.