на живо

Шумахер вече можел да седи на масата?

Сензационно разкритие на бивш пилот от Формула 1

 

Бившият пилот от Формула 1 Джони Хърбърт направи сензационно разкритие относно здравословното състояние на легендата Михаел Шумахер.

"Подочувам в нашите среди, че Шумахер вече е способен да седи на масата за вечеря. Не мога обаче да кажа дали е истина. Чета между редовете.", шокира британецът, който смени 7 тима между 1989 и 2000 г.

Феновете на Шумахер се обнадеждиха, тъй като Хърбърт - екс съотборник на Михаел в Бенетон, работеше като коментатор за Sky Sports след пенсионирането си и има източници в медиите.

"Не сме чували много неща от семейството му и това е разбираемо. Самият той винаги е бил такъв - пазеше личното за себе си, беше потаен. Нещата сега не са се променили много.", продължи Хърбърт пред Betting Sites.

 

За състоянието на Шумахер се знае малко. Седемкратният световен шампион пострада тежко преди повече от 10 години, удряйки главата си при ски инцидент. Той претърпя няколко операции, а оттогава край него са само най-близките му.

В опит да се възползва от обществената симпатия към Михаел, през април германско списание публикува безвкусно "интервю" с пилота, генерирано от изкуствен интелект.

На първа страница на Die Aktuelle бяха поместени снимка на усмихнатия германец и обещаващото заглавие "Михаел Шумахер - първото интервю". Отговорите обаче са написани от дигитален инструмент. Семейството заплаши изданието със съд, а отговорният редактор беше уволнен.

Обявен за първия милиардер в спорта от Euro-business, Михаел предизвика революция в автомобилните състезания. Роден със свръхчовешка координация и пространствен усет, той усъвършенства физиката си, за да се справи със стреса от силата на гравитацията върху тялото си. При завои и спиране главата на пилота плюс каската тежат почти наполовина спрямо цялото тяло. Затова Шумахер проектира тренажор с формата на кокпит.

При първото си оттегляне от Формула 1 през 2012 г. той държи рекордите за най-много победи (91), полпозишъни (68) и класирания на подиума (155).

 

Отраснал в семейство от работническата класа в Западна Германия, печели първия си шампионат по картинг едва на 6. След дебюта си във Формула 1 през 1991 г. триумфира със седем световни титли - рекорд, изравнен от Люис Хамилтън през 2020 г.

Извън пистата Михаел е сочен като изцяло отдаден на семейството. През 1995 г. той се жени за шампионката по конен спорт и активистка за правата на животните Корина Беч. Тя му ражда две деца - Джина-Мария (1997) и Мик (1999).

Семейството старателно избягва светлините на прожекторите и живее в имение с частен плаж край Женевското езеро в Швейцария. Притежава и ранчо за коне в Тексас.

Самият Шумахер описва брака си като пълна хармония: "Имаме еднаква визия за това как искаме да прекараме живота си."

През април 2014 г. - три месеца след като Михаел е поставен в кома - мениджърът Сабине Кем разкрива, че той има "моменти на съзнание и събуждане". По това време пилотът все още се лекува в интензивното отделение на болницата в Гренобъл.

Ново изявление през юни 2014 г. посочва, че той вече не е в кома. Рехабилитацията продължава в университетската болница в Лозана, Швейцария. През септември същата година пациентът вече е преместен в дома си.

През май 2015 г. Кем предоставя нова актуализация. Тя разкрива, че състоянието на Михаел се подобрява предвид "сериозността на нараняването". На Коледа същата година германското списание Bunte съобщава, че той може да направи няколко стъпки с помощта на терапевти и вече е в състояние да вдигне ръка. Надеждата за феновете обаче се оказва напразна. Семейството съди изданието за лъжлива информация.

През 2017 г. дългогодишният мениджър на Шумахер - Вили Вебер, се възмущава пред вестник в Германия: "Намирам за много тъжно, че хората не знаят нищо за неговото състояние. Защо не им казват истината?"