на живо

Спортен журналист №1 на bTV за 2023 г.: Когато е най-трудно, се мотивирам най-силно (ВИДЕО)

В рамките на дни Станимира Атанасова бе в епицентъра на протеста срещу БФС и до златните ни момичета в шахмата

Спортен журналист №1 на bTV за 2023 г.: Когато е най-трудно, се мотивирам най-силно (ВИДЕО)
 

Новините на bTV навършиха 23 години, а както повелява традицията бяха отличени и колегите ни с най-големи заслуги в работата си за 2023 г.

№1 сред спортните журналисти е Станимира Атанасова. Всички помнят изключителната история, при която срещна за първи път оцелелия в тежка катастрофа баскетболист Персиян Еленков с неговия спасител – доктор Светлин Цонев. История, която донесе на Станимира куп награди.

Годината на Станимира беше белязана от работата й на терен по време на кървавите протести срещу БФС и сблъсъците между футболни фенове и полиция преди мача България – Унгария (1:1).

Станимира бе и единствената българска журналистка, която заедно с оператора Тони Петров отразиха историческата европейска титла на женския ни националния отбор по шахмат в Будва.

"Ситуациите, в които е най-трудно, се мотивирам най-силно. Успявам да канализирам енергията. Бяхме подготвени, че нещо ще се случи на протеста, но в момента, в който всичко изригна за минути, пред мен не стоеше дилемата дали да се впусна и дали се страхувам. Във всеки един от нас има страх. Не мислиш какви са опасностите, просто гледаш да се съхраниш.

Най-важното беше да си свършим работата по най-добрия начин.

Това е екипна работа и без оператора и всички колеги, които бяха там, аз нямаше да се справя. Важно беше да докажем, че можем да се справим и реагираме адекватно в подобни ситуации.

Имаше моменти, в които стояхме зад жандармерията, всичко летеше към нас. Влезе и водното оръдие, а целият този шум, тълпа, полиция...не съм вярвала, че ще видя нещо подобно по софийските улици", сподели в студиото на "Тази неделя" Станимира Атанасова.

Вижте какво казаха и част от останалите наградени в bTV - във видеото.