на живо

Стефка Костадинова с приз "Рицар на годината"

За изключителни заслуги и цялостен принос в утвърждаване авторитета на нацията и в развитието на световния спорт

Грандамата на българския спорт - Стефка Костадинова, бе отличена с престижното звание "Рицар на годината". Орденът на рицарските тамплиери връчва приза за благородство и изключителни заслуги на граждански лица с принос към обществото, които са били пример в отстояването на християнските и рицарските ценности.

Специално при Стефка Костадинова бе изтъкнато, че високото отличие е "за изключителни заслуги и цялостен принос в утвърждаване авторитета на българската нация и в развитието на световния спорт".

По време на церемонията, иконата на родния спорт получи специални поздравления за това, че все още притежава световния рекорд в скока на височина от 209 см, който повече 35 години е недостижим и поставя България на върха.

Статуетка й бе връчена от Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България.

"Огромна благодарност за авторитетното признание. Това отличие е сред най-ценните в живота ми. Не спирам да изтъквам, че моите постижения, рекорди и титли са успехи на целия български народ. Горда съм, че световният рекорд в скока на височина е български и ние като нация, способности и потенциал, стоим на върха вече толкова години. Благодаря още веднъж, весели празници, бъдете здрави и силни,“ заяви председателят на БОК.