на живо

Стефка Костадинова влезе в комисия на МОК

Лично по предложение на Томас Бах

Стефка Костадинова влезе в комисия на МОК

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова е утвърдена за член на комисията на Международния олимпийски комитет по култура и олимпийско наследство. Това се е случило по предложение на президента на МОК Томас Бах.

Комисията улеснява взаимодействието между различните културни платформи, общности и органи в рамките на олимпийското движение: олимпийски академии, музеи, културни центрове на националните олимпийски комитети, изследователски центрове, университети и други признати организации.

Снимка: Lap.bg

"Това е голямо признание за личността на Стефка Костадинова, както и за Българския олимпийски комитет и за всички дейности, които той осъществява, свързани с културата, образованието и опазване на олимпийските ценности", заявиха от БОК.

Председател на комисията по култура и олимпийско наследство е Кунинг Патама Леесвадтракул, а в нея влизат общо 25 членове.

Световната рекордьорка в скока на височина е вторият български представител в комисия на МОК, след като през септември Весела Лечева влезе в комисията по обществени въпроси и корпоративни комуникации.