на живо

Световният шампион по снукър: Влязох в тоалетната и се разплаках!

Кайрън Уилсън разкри как ще похарчи спечеления половин милион

 

Преди месец Кайрън Уилсън изненадващо спечели световната титла в снукъра. Той се справи с конкуренцията на Рони О`Съливан, Джъд Тръмп, Марк Алън, Лука Бресел, Марк Селби и още няколко колеги, които бяха преди него в ранглистата. 

Уилсън успя да се справи не само с предизвикателствата в играта, а и с тези вкъщи. Жена му Софи получи удар и отключи епилепсия, а един от синовете му трябваше да се оперира заради счупен нос. Те обаче бяха плътно до Кайрън, който в последните седмици преди турнира в театър "Крусибъл", пренебрегваше тренировките. Бяха до него на награждаването и на шумното парти след финала. 

"Прибрах се вкъщи, влязох в тоалетната, видях си телефона и... просто се разплаках", разказа за емоциите световния шампион.

"Бях като в безтегловност, не можех да повярвам какво се беше случило. И сега ми е трудно да го повярвам. Гледах пак финала заедно с брат ми, който дойде да празнуваме. Синовете ми бяха там и големият каза: "Тате, ти си световен шампион!". На следващия ден занесох трофея в моя клуб. Имаше безплатно шампанско и го отпразнувахме. Планувах само за кратко да се появя, но започнахме в 18:30 ч. и приключихме след полунощ", разяснява Уилсън. 

Освен красив трофей, той спечели и 500 000 паунда. За тях вече има планове. 

"Ще си купим вила в Португалия. Винаги сме мечтали за това. Обичам тази страна", казва шампионът.

Но не си мислете, че той прави тази покупка само за себе си и за собствено удоволствие.

"Баща ми е болен, а климатът там ще му се отрази страхотно. Ще е добре да имаме къща и да мислим само за самолетните билети. Надявам се къщата да е полезна за баща ми - да се излежава на слънце, да е щастлив, да си почива, да събира витамин Д. Ще има и басейн, защото му трябва движение и това ще му помогне на костите", категоричен е Уилсън.