на живо

Торта и шампанско за еврошампиона Ангел Русев (ВИДЕО)

Приятели и съотборници приветстваха националите в Русе

Торта и шампанско за еврошампиона Ангел Русев (ВИДЕО)

Европейският шампион по вдигане на тежести Ангел Русев, бронзовият медалист Джан Зарков, както и сестрата на Ангел - Рени, бяха приветствани от приятели и съотборници в Русе.

Тримата бяха посрещнати с торта и шампанско в тренировъчната зала на своя клуб, където се готвят под ръководството на Кръстина и Радослав Атанасови.

"При нас стана навик вече да ставаме все първи, особено с Ангел. Стои един голям труд. Аз много се радвам и за Джан Зарков, никой не очакваше такъв успех от него, той си вдигна максималните тежести, които ги правеше в залата, докато за Ангел бяхме сигурни на 99%", каза Радослав Атанасов.

За Ангел и Джан радостта от успеха е голяма, но вече гледат към следващите си цели.

"След месец е квалификацията в Тайланд, Пукет, и след това вече олимпийските игри. Очакванията са първо да стигнеш до олимпиада, второто е да се класираш поне в медалите, защото когато не се класираш в медалите, за мен е загуба, за мен е провал.", заяви Русев, който триумфира в кат. до 55 кг в София.

"Искам първо да благодаря на моите лични треньори Кръстина и Радослав Атанасови, без които нямаше да успея да взема медал. Имам световно за юноши в Испания и там се надявам да постигна успех пак." коментира Зарков.

Тримата щангисти и техните треньори получиха грамоти от областната и общинската управи, заедно с парични премии от президента на клуба проф. Кирил Панайотов.