на живо

Усик за Джошуа: Горкият глупак

Напомни ми за малко момче, на което са му отнели топката, а то я хвърля през оградата

Олександър Усик нарече Антъни Джошуа "горкия глупак" заради поведението му след реванша между двамата в Саудитска Арабия миналия месец. Украинецът спечели битката по точки и запази трите си световни титли (WBA, WBO и IBF) в тежка категория.

След края на мача 32-годишният британец изрече куп ругатни и коментира войната в Украйна и собствената си кариера. За капак Джошуа изхвърли шампионските пояси зад въжетата на ринга-

"Помислих си - какъв беден глупак! Напомни ми на малко момче, които иска да играе с топка, но тя му е отнета и затова решава да я изхвърли през оградата на съседа", заяви Усик в своя YouTube канал USYK17.

Джошуа, който трябва да се изправи срещу Тайсън Фюри във Великобритания през октомври, действително изнесе една от най-забележителните речи след боксов двубой.

"Ако познавахте моята история, щяхте да проумеете цялата ми страст. Щях да вляза в затвора, но получих условна присъда и си скъсах задника от тренировки, за да се боксирам. Усик, крада тези пояси от теб. Съжалявам, но това е заради страстта, която вложихме. Този човек ме победи и го аплодирайте като нашия световен шампион в тежка категория".