на живо

Валентина Георгиева: Две седмици след операцията се върнах в залата (ВИДЕО)

Гимнастичката става на 18 години в деня на квалификациите за финалите на олимпийските игри в Париж

Валентина Георгиева: Две седмици след операцията се върнах в залата (ВИДЕО)
 

Колко време е нужно, за да се върнеш в залата след една грешна стъпка? Ако пред теб са олимпийски игри - 2 седмици! Това разкрива Валентина Георгиева, която спечели квота на прескок за Париж 2024. 

През 2022 г. тя се контузи тежко по време на европейското първенство, но се завърна по-силна, за да спечели мечтаната виза. 

Валентина е боец! Малцина могат да проявят такъв характер само на 17 години. 

"Имах доста дълъг период, в който не се състезавах заради контузия. Първата квалификация за олимпийски игри ми беше първото състезание след година и половина. За мен беше достатъчно само, че отидох там. Показах, че съм се завърнала. Нещата тръгнаха така, че започнах да правя постижения и квотата я спечелих на третото състезание. Пътят беше наистина дълъг. Имам много прекарани часове в залата, особено в последно време. Беше много трудно", заяви тя в предаването "Тази сутрин".

"Две седмици след операцията бях с патериците в залата. Това може би беше голям бонус, защото се поддържах от кръста нагоре, правих силова подготовка. Болка винаги има, но се преглъща и гледаме това, което целим. Болката я пренебрегнах. С много повторения успях да си върна крака", добавя тя.

Плътно до Валентина е треньорът ѝ Филип Янев, който през 2004 г. на Игрите в Атина завършва на пето място на прескок.