на живо

Венелина Венева награди победителите в Darko Team Baby Cup

Над 350 деца стартираха в състезанието

Darko Athletics Team

Една от най-добрите атлетки на България в скока на височина Венелина Венева участва в награждаването на победителите по време на детското състезание по бягане - Darko Team Baby Cup, съобщиха организаторите.

Венева, която е европейска вицешампионка и има личен рекорд от 204 сантиметра, участва в състезанието като треньор на клуб Славия, а част от нейните възпитаници спечелиха медали. 

Снимка: Darko Athletics Team

В надпреварата на стадион "Васил Левски" стартираха над 350 деца на възраст от 4 до 13 години. Участниците бяха разделени в десет възрастови групи, а всички успешно финиширали бяха наградени с дизайнерски медали и награди от организаторите.  

Снимка: Darko Athletics Team

Състезанието Darko Team Baby Cup е иновативно като комбинира елементи от програмата „Детска атлетика“ на международната федерация по лека атлетика и бягане на 50 метра и 60 метра. 

Първоначалното децата загряват заедно с музика и упражнения, а след това стартират в спринтовите дисциплини. По този начин по-лесно преодоляват предстартовата треска, а родителите и треньорите са по-спокойни на трибуните.  Амбицията на състезанието е децата да направят първите си стъпки в атлетиката в позитивна и вдъхновяваща среда. 

Снимка: Darko Athletics Team

Нашият колега Петър Бакърджиев отново беше посланик на инициативата и коментатор на състезанието, като информира повече от 2000 души на трибуните за най-интересното от атлетическата битка. 

Darko Team Baby Cup се организира от спортен клуб "Дарко Тим", които е специализиран в началното обучение по лека атлетика. Следващото издание на турнира е в края на ноември в зала „Фестивална“ и ще бъде част от тържествата по случай 100 години лека атлетика в България.