на живо

Животът винаги побеждава: Жена пробяга маратона в Бостън след 10 дни в кома

Преди 6 месеца Рейчъл Форест се пребива с тротинетка

През ноември Рейчъл Форест преживява ужасен инцидент със електрическа тротинетка. Тежката черепно-мозъчна травма почти слага край на живота й, а лекарите трябва да заменят част от скулата й с имплант.

Форест прекарва 10 дни в кома. Без и белег за живот, докторите определят борбата й за обречена.

Но чудото се случва. Само ден преди да свалят животоподдържащите апарати Рейчъл се събужда. Започва трудно възстановяване, като първите стъпки са буквално повторното научаване на основни движения.

Едва на 22 януари 35-годишната атлетка от Оклахома започва да ходи, а три месеца по-късно участва в Бостънския маратон.

"Това наистина беше чудо. Не би трябвало да съм жива в момента и определено не и да участвам в маратони", споделя американката.

Съпругът на Форест е бил уведомен, че от подобен тип травми лечението е почти невъзможно, а нейният партньор в маратоните Тим Алтендорф не крие удивлението си от щастливата развръзка.

"Тя се справи страхотно за човек, който можеше да не е сред нас, но нейната решителност и воля са несравними, не познавам друга като нея!"

Рейчъл Форест е редовен участник в маратони. Това бе десето участие за нея в най-дългата дистанция и второ в Бостън. Последното обаче ще остане най-специално...