на живо

Капитанът на АЗ Алкмаар се готви за нов сблъсък със Спас Делев

Мачът в Разград е на 12 декември

 

На 25 март 2017 г. България постига една от най-авторитетните победи през този век, надделявайки с 2:0 над Нидерландия в квалификация за Мондиал 2018.

Въпреки наличието на играчи като Ариен Робен, Уесли Снайдер и Жоржиньо Вайналдум, играчите на Ивайло Петев успяват да надиграят безапелационно "лалетата" и крайният резултат е обективно отражение на показаното на терена. Два гола за успеха на българите отбелязва Спас Делев, а в защита редом до дебютанта Матайс де Лихт играе Бруно Мартинс Инди.

12 години по-късно съдбата отново сблъсква двама от основните герои от онази среща, след като жребият в Лига Европа противопостави Лудогорец и АЗ Алмаар.

Снимка: Facebook/Instagram

Макар сблъсъкът в Разград да е чак на 12 декември, няма как да не попитаме капитана на двукратните шампиони на Нидерландия за спомените му от онзи сблъсък.

 

"Спомням си, че беше трудна среща. Вашият голмайстор от онзи мач още ли играе или вече е треньор?“, пита Мартинс Инди и след уточнението, че двамата отново ще се срещнат на терена само констатира: "Ще е хубаво да се видим отново."

Мнението му за Лудогорец също е толкова дипломатично. "Добър отбор, но този мач е много напред във времето. Когато наближи, ще мога да говоря с повече детайли", заяви пред bTV имащият 36 мача и 2 гола за "лалетата" футболист.

Доста по-конкретен бе той по отношение на отминалия двубой, в който неговия АЗ загуби с 1:2 домакинството си на Утрехт. Тимът на Маартен Маартенс се намираше в отлична форма и не бе губил официален мач от септември, но срещу него се изправи третият във временното класиране.

Снимка: Facebook/Instagram

В първите 30 минути превъзходството на домакините бе отчетливо, а в 24'стадион "АФАС" избухна след попадение на ирландския нападател Трой Парът. Тимът на Рон Янс обаче показа убийствена ефективност и характер, успявяйки да обърне събитията на терена с попадения на Йоан Катлин и Пакстен Ааронсон.

През втората част се стигна до две куриозни ситуации, когато в рамките на броени секунди и двата отбора уцелиха по два пъти горната греда от непосредствена близост и така резултатът остана непроменен. "Започнахме добре, но някъде след нашето попадение изпуснахме точния момент да нанесем нов удар. През второто полувреме отново доминирахме и търсехме гола, а те имаха 2 положения и реализираха едното от тях. Именно това реши и срещата", заяви Мартинс Инди.

Преди броени дни АЗ имаха тежък мач в Лига Европа срещу шведския Елфсборг, в който след серия от обрати стигнаха до успех с 3:2. Бранителят обаче реши да не използва този факт като алиби за поражението. "Не смятам, че това оказа влияние върху представянето ни. Истината е, че срещнахме много труден съперник, който показва много добри игри през този сезон. Физически стояхме добре, така че не е това причината", заяви той.

Снимка: Facebook/Instagram

В кариерата си Мартинс Инди е играл за отбори като Фейенорд, Порто и Стоук и може да прецени реално колко далеч може да стигне този тим на АЗ, демонстрирал отлично представяне в атака в последните месеци. "Нашите цели като клуб са минимум място в четворката. Имаме млад и вълнуващ отбор и целта ни е да напредваме заедно мач след мач, седмица след седмица", завърши Бруно Мартинс Инди.

Автор: Теодор Борисов

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK