на живо

Моци пред bTV: Не си спомням нищо от хотела, от града, а само как тичахме след Кешерю... (ВИДЕО)

Връщаме лентата с техническия директор на Лудогорец 2963 дни назад...

 

Един от героите в историята на Лудогорец - Козмин Моци, говори специално за bTV преди днешното гостуване на "орлите" на Виктория Пилзен в мач от втория кръг на Лига Европа.

През сезон 2016/17 Пилзен бе щастливото място за Моци и разградчани, което им осигури второ участие в групите на Шампионската лига, като това стана след 2:2 като гост на Виктория с гол в последните секунди на Клаудиу Кешерю. В първия мач Лудогорец удари съперника с 2:0 у дома.

Така тимът, тогава воден от Георги Дерменджиев, за втори път след 2014/15 стигнаха до груповата фаза на най-престижния европейски турнир.

- 2963 дни по-късно Лудогорец отново е на този стадион, но какво преминава през съзнанието на един футболист, който тогава се класира за групите на Шампионска Лига?

- Този мач беше различен, беше плейоф за Шампионска лига, беше втори мач. Идваме с добър резултат от София и накрая успяхме да се класираме на групите за Шампионска лига. Сега ще е съвсем различно. Напрежението няма да е толкова голямо, отборът ще се опита да си тръгне с точки, така че надявам се поне същия резултат да имаме, ако не може по-добър.

- Какво бихте взели оттогава като поука или съвет и да го приложите сега за сблъсъка, който предстои?

- Да водят битка. Този мач беше много тежък. Помня първите минути, имаха много ситуации още от началото на мача. Гол, греда, спасяване на Владо, беше тежък мач, но с характер, агресия и с много работа успяхме накрая да се радваме.

- Имахте един култов двубой, с който се класирахте преди това за груповата фаза на Шампионска лига, но с какво най-много се запомня секундата тук, в който чухте последния съдийски сигнал и за втори път влязохте в групите?

- Помня как тичаме зад Кешерю, той вкара в 93-ата минута, 2:2, един гол, който успокои всичко, защото преди това беше тежко, хвърляхме всичките сили, няма значение, че имахме нужда от два гола. Не си спомням нищо от хотела, от града, значи сме били много фокусирани върху този мач.

 

- Когато видяхте Виктория Пилзен в жребия, гостуване тук в Чехия, върнахте ли се назад във времето и то в този мач?
- Това е съвсем различен мач. Това е втори мач в Лига Европа, има още доста мачове, няма нищо общо с плейофа от преди години. Той беше за всичко или нищо.

- А какъв ще бъде двубоя сега?
- Здрав двубой срещу един силен отбор, ще бъде интересно. Виктория Пилзен горе-долу се доближава до Славия Прага като игра и футболистите разбраха, че трябва да дават всичко от себе си.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK