на живо

Ще постигне ли Лудогорец европобеда срещу Андерлехт? (АНКЕТА)

Гласувайте в нашата анкета!

bTV
 

Неусетно достигнахме и до третия кръг на шампионатната фаза на евротурнирите. И до третия мач на Лудогорец в Лига Европа. 

Разградчани ще се изправят срещу един от фаворитите в надпреварата - белгийския Андерлехт. 

Андерлехт - Лудогорец: Как ще завърши мачът?

"Орлите" заминаха за Брюксел вчера в добро настроение и със заявката да "изпитат удоволствие" от мача. 

Снимка: bTV

Андерлехт може да изпитва затруднения в първенството, но в Европа е безгрешен. До тук тимът постигна две победи с по 2:1 - над Ференцварош и над Реал Сосиедад. 

 

Лудогорец пък все още е в очакване на първа победа в Лига Европа. Разградчани записаха загуба от Славия Прага у дома и завършиха 0:0 с Виктория Пилзен. 

Снимка: Lap.bg

"Искаме да спечелим мача. Затова сме тук, но в 90 минути всичко може да се случи, така че трябва да сме готови за всички сценарии в срещата. Всички играчи искат да играят и да победят, кои точно ще са на терена - ще видим", заяви треньорът на Лудогорец Игор Йовичевич преди срещата.

Българският шампион има 4 мача срещу белгийци. През сезон 2020/2021 Лудогорец отстъпи с 1:2 у дома и 1:3 като гост на Антверпен в груповата фаза на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

Две години по-късно "орлите" победиха с 1:0 именно Андерлехт, но загубиха с 1:2 (0:3 след дузпи) в реванша от плейофите на Лигата на конференциите.