на живо

"Детето пропуска училище, отиваме на Евро 2024!"

Шотландски баща написа култова извинителна бележка

 

Шотландия ще участва на европейско първенство по футбол за четвърти път в историята. Отборът никога досега не е прескачал груповата фаза на турнира и вълнението преди началото му е огромно.

"Тартановата армия", както са известни щурите шотландски фенове, стяга редиците преди сблъсъка с домакина Германия утре в откриващия мач на Евро 2024.

На трибуните в Мюнхен ще бъдат 48-годишният Иън Мейкълджон и 12-годишният му син Алекс, които се превърнаха в хит в социалните мрежи.

Таткото от Единбург най-чистосърдечно призна, че детето няма да може да ходи на училище за неопределено време, защото двамата са в Германия, за да преживеят заедно емоцията Евро 2024.

Култовата извинителна бележка, изпратена под формата на мейл:

Здравейте,

Пиша Ви, за да Ви уведомя, че Алекс Мейкълджон няма да ходи на училище от четвъртък, 13 юни, до когато Шотландия отпадне от Евро 2024.

Отправяме се на образователно пътуване из Германия, където ще посетим няколко града, за да изследваме изключителните емоции, с техните върхове и падения, през които само един шотландски фен може да премине.

Ще се погрижа Алекс да подготви подробен доклад при завръщането си.

Хайде, Шотландия!

С уважение,

Иън Мейкълджон (Баща)

Пред Edinburgh Live възрастният запалянко споделя, че двамата започнали да планират пътешествието си веднага след класирането на Шотландия.

"Знам, че футболът не е до победи и загуби, а с кого ги преживяваш. За мен е нещо голямо заедно със сина ми да подкрепяме националния отбор навсякъде. На клубно ниво сме различни - аз съм фен на Дънди Юнайтед, а той на Хартс, така че там ни липсва специална връзка. Но с Шотландия е друго."

"Майка му Ивона е полякина, гледали сме на живо и мачове на "Дружината" на големи форуми. Сега обаче е ред на Шотландия и това беше възможност, която не можех да си позволя да изпусна. Дори не трябваше да му казвам, че отиваме. Той беше сигурен, веднага щом се класирахме."

Иън ще се постарае Алекс да се запознае с местната култура. Двамата ще прекарат няколко нощи в Хайделберг, преди да се отправят към Кьолн за последния мач на Шотландия от груповата фаза. Ако островитяните продължат към елиминациите, таткото има готовност да удължи отпуската си.