на живо

Кошмарен старт за Хърватия на Евро 2024

Испания отказа Лука Модрич и компания за едно полувреме

Reuters
 

Кошмарен старт за Хърватия на Евро 2024! "Ватрените" - бронзови медалисти от мондиала в Катар, загубиха с 0:3 от Испания в мач от група 2.

На Олимпиящадион в Берлин "Ла Роха" реши мача за едно полувреме.

Алваро Мората откри резултата в 29', преди Фабиан Руис да удвои само 3 минути по-късно. Класиката оформи Даниел Карвахал в добавеното време на първата част. С асистенция за третото попадение се отчете суперталантът Ламин Ямал, станал най-младият титуляр на европейско първенство със своите 16 години и 338 дни.

През втората част Лука Модрич и компания опитаха да отвърнат и получиха дузпа в 78' за фал на Родри срещу влезлия като резерва Бруно Петкович.

Ударът на потърпевшия от бялата точка беше отразен от вратаря Унай Симон, но топката попадна в Иван Перишич, който я върна към Петкович и Хърватия намали на 1:3.

Снимка: Reuters

Реферът Майкъл Оливър обаче не зачете попадението, тъй като получи сигнал от VAR стаичката, че Перишич е навлязал в наказателното поле преди изпълнението на своя съотборник от бялата точка.

В крайна сметка Испания се наложи с лекота, но даде свидни жертви в хода на срещата. Мората и Родри се контузиха и отстъпиха своите места съответно на Микел Оярсабал и Мартин Зубименди.

Снимка: Reuters

Поражението е трето поредно за Хърватия от Испания. Именно "Ла Роха" изхвърли балканския тим в осминафиналите на предишното европейско първенство - с 5:3 след продължения.

В следващия кръг сега Хърватия излиза срещу аутсайдера Албания, докато Испания ще мери сили с действащия шампион на Стария континент - Италия.