на живо

Мбапе притеснен: Ще бъда мишена!

Заради маската

Reuters
 

Голямата звезда на френския национален отбор Килиан Мбапе таи притеснение преди осминафинала срещу Белгия от европейското първенство по футбол. 

Той се опасява, че маската на лицето и контузията в носа ще го направят мишена за противниците, които ще се възползват от това, за да повлияят на играта му.

"Мисля, че когато играеш със счупен нос и не си направил операция, ставаш мишена. Знаех какво ме чака, когато реших, че няма да се прибера вкъщи и че няма да се подложа на операция. И може би ако ми влизат по-здраво, ще ме боли", заяви Мбапе на пресконференцията преди мача.

Той обаче успокои феновете.

Снимка: Reuters

"Готов съм да дам всичко за тази фланелка. Ако това значи, че някой ще ме удари в носа, нека го направи. Вече е счупен така или иначе".

Мбапе получи контузия в първия мач на Франция на шампионата - победата над Австрия с 1:0. Носът му беше счупен, а той трябва да играе с предпазна маска. 

След контузията Мбапе пропусна мача с Нидерландия (0:0), а в този с Полша (1:1) изигра пълни 90 минути, носейки маска и дори отбеляза единствения си гол на първенството досега от дузпа.