на живо

Румъния разпиля Украйна на Евро 2024

Звезда на Реал Мадрид е големият грешник

Reuters
 

Кошмарно начало на Евро 2024 за Украйна! Селекцията на Серхий Ребров загуби с 0:3 от Румъния в мач от група 5 на турнира. На Алианц Арена в Мюнхен в големия грешник за тима се превърна вратарят на Реал Мадрид Андрий Лунин, който има основна вина за два от головете.

Румънците навлязоха в двубоя след нулеви равенства с България и Лихтенщайн, докато от Украйна се очакваше да бъде приятната изненада.

Северните ни съседи обаче бяха по-активни и поведоха след около половин час игра, когато Лунин изчисти топката право в краката на Денис Ман, оттам тя стигна до капитана Никулае Станчу и той отбеляза със страхотен удар от на 20 метра.

В 53' Разван Марин направи резултата 2:0, отново с далечен изстрел, този път по земя. Лунин не бе на висота и в тази ситуация. Само 4 минути по-късно румънците оформиха класическия успех чрез Денис Драгуш, който получи отличен пас от съименника си Ман.

Снимка: Reuters

Украйна беше най-близо до почетен гол в добавеното време, когато резервата Роман Яремчук нацели напречната греда.

В крайна сметка Румъния записа най-убедителната си победа на еврофинали и даде заявка за място в елиминационната фаза. В следващия кръг отборът на Едуард Йорданеску - бивш треньор на ЦСКА, се сблъсква с фаворита Белгия, а украинците ще мерят сили със словаците.