на живо

След Мбапе, Стоичков напрегръща и испанците

"Стискам палци за футболно шоу", коментира Камата

 

Носителят на Златната топка за 1994 г. Христо Стоичков се надява полуфиналът на европейското първенство между Франция и Испания да ни направи свидетели на "футболно шоу". 

За целта Камата инспектира как върви подготовката в двата лагера. След като вчера се появиха кадри как той прегръща Мбапе и му желае успех, днес в социалните мрежи Стоичков пусна снимки със селекционера на испанците Луис де ла Фуенте и една от звездите в състава Родри. 

Те вероятно са направени след официалната пресконференция преди важния двубой.

"Животът ми е дълбоко свързан с Испания и безкрайно много уважавам моите приятели, какъвто е Луис де ла Фуенте! Родри се изгради като един от най-добрите халфове в света в Манчестър Сити, а сега води прекрасно националния отбор! Довечера ще стискам палци за футболно шоу! И по-добрият да е на финала!Полуфинал 1 - атрактивните испанци срещу прагматичните французи!", се казва в описанието към двете снимки. 

Именно в Испания на европейската сцена изгря звездата на Стоичков. Той прекара 8 години в гранда Барселона, с който стана шампион на страната 5 пъти - 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1993/94 и 1997/98, и вдигна Купата на европейските шампиони (КЕШ) през 1992 г.

Снимка: Instagram

Мачът между Испания и Франция е днес (9 юли) от 22:00 ч. в Мюнхен.