на живо

Унгарците: Лекарите се забавиха. Не осъзнаха опасността за Варга (ГАЛЕРИЯ)

За щастие футболистът е в стабилно състояние, но със счупена скула

Reuters
 

Футболистът на Унгария Барнабаш Варга за щастие е в стабилно състояние и без опасност за живота, но от тима му са недоволни от... лекарите в Германия. 

Вчера (23 юни) нападателят пострада след сблъсък с вратаря на Шотландия и се строполи на тревата. На терена бързо излязоха медици, носещи и вече задължителния дефибрилатор.

"Ситуацията беше много сложна. Варга изглеждаше сякаш е загубил съзнание. Бяхме много притеснени за него, защото лекарите се забавиха с реакцията. Сякаш не осъзнаха, че той е в опасност и травмата е тежка. Със счупена скула е", заяви след победата с 1:0 капитанът Унгария Доминик Собослай.

"Беше ужасно да го видя така, но най-важното е, че е добре. Състоянието му е стабилно. Надяваме се да се завърне в отбора възможно най-скоро", добави голмайсторът Роналд Салай. 

Варга беше изнесен от терена с носилка и закаран в най-близката болница в Щутгарт. Очакваше се през нощта той да претърпи операция. 

Снимка: Reuters

Със сигурност на 29-годишния нападател ще му трябва време за възстановяване. Ясно е, че, дори Унгария да продължи към осминафиналите като един от четирите най-добри трети отбори, Варга няма да се върне на терена.