на живо

Ужасът отблизо: Унгарски журналист за кошмара с Варга

След зловещия инцидент и операцията

Ужасът отблизо: Унгарски журналист за кошмара с Варга
 

Добри новини за унгарския футболист Барнабаш Варга след зловещия инцидент в мача с Шотландия на Евро 2024. Операцията на нападателя е преминала успешно.

Пред bTV унгарски журналист, присъствал на трибуните, разказа за ужаса да види инцидента от първо лице.

Снимка: Reuters

"Всички по трибуните бяхме изплашени. Ние не получавахме информация в реално време какво се случва. Бяхме шокирани. Видях, че някои от колегите ми бяха пред плач по трибуните. Какво можеш да направиш? Единствено да се молиш!", коментира Ласло Боршош от Nemzeti Sport.

"Бях в микзоната и говорих с футболистите на Унгария. Всички споменаха, че победата е за Варга! Тези, които са били най-близо при инцидента, дори са нямали смелостта да погледнат тялото му. Изглеждало е ужасно!"

"Мисля, че тази победа беше победа на сърцето. Един голям успех за цяла Унгария.", допълни журналистът.

Очаква се футболистът да напусне болницата в сряда (26 юни). Информацията е от д-р Гергели Панич - лекар на клубния тим на Варга - Ференцварош.

"Барни е получил мозъчно сътресение при сблъсъка с вратаря и е загубил съзнание. Успял е да дойде на себе си преди да го качат на линейката. Получил е няколко фрактури на костите на лицето", обясни д-р Панич.

Унгарските национали успяха да се съвземат и спечелиха срещу Шотландия с гол в 100'. Тимът може да продължи в следващата фаза като един от третите отбори с най-добри показатели.