на живо

Вратарят на Сърбия се сбил в кръчма между два мача на Евро 2024

Ваня Милинкович-Савич не е съгласен с дрескода в германските заведения

Getty Images
 

В Сърбия продължават да търсят причината за провала и ранното отпадане на футболния тим от европейското първенство. За един от "виновниците" се смята лошата дисциплина в тима. Особено след като стана ясно, че вратарят на сърбите е ходил на... кръчма между два мача в Германия. 

Ваня Милинкович - Савич, който така и не игра на шампионата, се възползвал до краен предел от свободния си ден между равенството със Словения (1:1) и решителния последен мач от групата срещу Дания (0:0), като решил да отиде на... кръчма. 

Той се отправил към едно от заведенията в Мюнхен, което често посреща сърби, живеещи в страната, а известни музикални изпълнители пеят на сцената. 

Милинкович - Савич бил разпознат от охраната на в кръчмата. Отговорникът за пускане на хора вътре в заведението категорично му заявил: "Какво правиш тук? Ти трябва да си с отбора, а не да ми пиеш тук!". 

Снимка: Getty Images

Ваня явно не приел забележката и двамата стигнали до размяна на удари. За щастие, леки и без последствия. 

За инцидентът потвърди пред сръбския "Телеграф" и собственикът на заведението.

Снимка: Getty Images

"Ваня дойде при нас, но охраната не го пусна, защото не го позна, а той беше по къси панталони - онези на националния тим. Ядоса се, сдърпаха се. Отидох и го хванах за ръката, казах, че влиза с мен. Но пък той не пожела. Случи се в градината на заведението. Не чух какво още са си казали. Радвам се, че се размина без големи последствия!", казва той.