на живо

Бразилия трепери за Неймар, вижте контузията му (ВИДЕО)

Звездата на "Селесао" накуцваше след мача със Сърбия

Паника в Бразилия заради контузията на Неймар! Звездата на "Селесао" притесни феновете след победата с 2:0 срещу Сърбия. Нападателят бе видимо разстроен при принудителната си смяна в 80', а камерите заснеха как се оттегля към съблекалнята накуцвайки.

Десният му глезен е силно подут. Когато отокът от изкълчването спадне, Неймар ще бъде подложен на обстойни медицински тестове. Евентуално увреждане на връзките може да го извади от игра до края на мондиала.

Селекционерът Тите обаче побърза да успокои феновете, че ще видят Неймар отново по терените в Катар.

"Можете да бъдете сигурни, че Неймар ще играе още на световното. Абсолютно съм сигурен. Той ще играе. Мога да ви кажа нещо важно за него. Той остана на терена, въпреки контузията и болката в глезена, и ни помогна да вкараме два гола. Остана, защото знаеше, че отборът има нужда от него. При първия гол имаше важна роля в изграждането на атаката.", каза треньорът.

В същото време Неймар се моли травмата да не го спре от участие. Той използва социалните мрежи, за да отправи послание.

Бразилецът сподели цитат от книга, озаглавен "Имай вяра" - "Това е вяра, че всичко ще бъде наред дори в лицето на хаоса. Сигурно е, че най-доброто предстои. Разбира се, че всичко си има своето време. Вярата е извън човешките възможности и не можем да я видим, но можем да я почувстваме."