на живо

Стоичков в епицентъра на купона в Катар

Отсвири румънски журналисти

Кавалерът на "Златната топка" Христо Стоичков предизвика фурор в Катар. Камата е в страната, за да отразява световното първенство по футбол. Мачът на откриването е Катар - Еквадор, които излизат един срещу друг в 18:00 ч. днес.

По време на едно от включванията за телевизията, в която работи - мексиканска "Унивижън", Стоичков и екипът му веднага бяха "налазени" от фенове, които пееха и танцуваха около тях. Те бързо разпознаха легендата ни, но им отне малко повече време, за да се сетят кои е колегата му - Иван Саморано.

В един момент хората започнаха да скандират "Интер", "Интер"!, досещайки се, че чилиецът навремето игра в гранда от Милано.

Интересът към Стоичков явно не му се понрави и той отсвири желаещи да се снимат с него румънски журналисти от Gazeta Sporturilorе. "Какви сте вие? Румънци? И какво от това? Пуснете ме, довиждане", казал пред тях Ицо.

Журналистите след това пуснаха материал, в които разкриха защо така настоятелно са искали контакт с него.

"Трябваше да го изненадаме със съобщение от Джика Попеску. Той му написа бележка на испански с текст - "Топла прегръдка за моя български приятел!", обясниха от Gazeta Sporturilorе.