на живо

Вижте кръвопролитията между фенове и полиция на протеста срещу БФС (СНИМКИ)

Десетки запалени и изпотрошени автомобили белязаха бруталните сблъсъци

Вижте кръвопролитията между фенове и полиция на протеста срещу БФС (СНИМКИ)
 

София горя тази вечер. В буквалния смисъл на думата. Десетки души бяха ранени, между тях полицаи, журналист и мирни граждани, попаднали на погрешното място в погрешното време.

Снимка: Lap.bg

Щетите в столицата са за хиляди левове след баталните сцени, които белязаха протеста срещу наглото управление на Българския футболен съюз.

Снимка: Lap.bg

Стотици фенове от цялата страна, привърженици на ЦСКА, Левски, Локомотив София, Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, Черно море, Пирин Благоевград и други, се обединиха, искайки оставката на президента Борислав Михайлов и неговата свита.

Снимка: Lap.bg

И докато жандармерията използва всички свои сили, събрани в безпрецедентните 1600 души, за да опази реда в София, на Националния стадион "Васил Левски" футболните национали на България и на Унгария излязоха пред празни трибуни в мач от европейските квалификации.

Снимка: Lap.bg

Именно финтовете и мръсните игри на БФС, въвлекли включително УЕФА, допуснаха този двубой да се играе без публика. Само и само, за да се угоди на прищевките в Бояна уж да няма протести на агитките срещу Михайлов и БФС.

Снимка: Lap.bg

Да, но празните трибуни на "Васил Левски" доведоха до невиждана ярост, агресия и безобразия ултрасите в България. Лишени от правото да гледат футбол и да бъдат на стадиона, те решиха, че ще отмъстят на някога легендарната фигура под рамката на вратата Борислав Михайлов като опустошат столицата с крясъци:

ОСТАВКА!

Снимка: Lap.bg

Центърът на София никога не е бил такъв.

Разруха за хиляди левове.

Запалени автомобили, изпотрошени автомобили и автобуси, запалени контейнери за боклук, изкъртени павета, бой с камъни между запалянковци и полицаи.

Снимка: Lap.bg