на живо

"Най-големият срам", "Филм на ужасите"... "Чудото от "Анфийлд"!

Испанските медии разкостиха "Барселона"

Испанските медии са в шок от отпадането на "Барселона" от "Ливърпул" на полуфиналите в Шампионската лига. Мърсисайдци сториха немислимото - наваксаха пасив от 0:3 от първата среща на "Камп Ноу", като спечелиха с 4:0 на "Анфийлд" и се класираха за втори пореден финал в турнира.

"Най-големият срам в цялата история на "Барселона" е заглавието на вестник "Спорт". Другото заглавие по темата е: "Рим не беше просто случайност: Исторически погром за "Барселона" в Англия", като се припомня миналогодишното отпадане на отбора на четвъртфиналите от "Рома".

"Нов тежък погром за "Барса" и сбогом на Шампионската лига" е заглавието на "Мундо Депортиво". Във въпросната статия играчите на каталунците са определени като "страхливи". Изданието също припомня срама от Рим преди година, но според него сега е далеч по-тежко.

"Хекатомба за "Барселона", пише вестник "Марка", а в анализа на двубоя се отбелязва: "Исторически провал, който трябва да доведе до исторически последици".

Вестник "Ас" е категоричен в материала си: "Това беше като филм на ужасите". Самият мач е описан като "Най-голямата трагедия за "Барселона".

Английските издания са повече от впечатлени от подвига на "Ливърпул". "Спорт Мирър" е избрал заглавието: "Чудото от "Анфийлд", а "Дейли Телеграф" - "Чудото от Мърси", като се прави препратка с финала в Шампионската лига от 2005 г. в Истанбул, когато "Ливърпул" обръща "Милан" от 0:3 и печели петия си трофей в турнира.