на живо

Атакуваме олимпийските титли с "Хубава си моя горо" и "Професионалистът" (ВИДЕО)

Зала "София" не успя да побере всички, които искаха да видят новите съчетания на най-добрите ни гимнастички

Атакуваме олимпийските титли с "Хубава си моя горо" и "Професионалистът" (ВИДЕО)

С "Хубава си моя горо" и "Професионалистът" българските гимнастички ще атакуват призовите места на олимпийските игри в Париж това лято.

Състезателките от националните отбори представиха своите нови композиции за пръв път пред публика.

Снимка: БГНЕС

Зала "София" се оказа тясна, за да побере всички, които искат да се докоснат до изкуството, което са сътворили най-добрите ни грации и техните треньори.

Боряна Калейн изненада с нещо изключително. Четирите й нови композиции вървят като сюжетна линия и музиката прелива една в друга, пресъздавайки целия път на примата до момента, за победите, трудностите и триумфа.

Фурията от Кайро Стилияна Николова е сменила три от своите съчетания, като за съчетанието си с бухалки тя е избрала песента "Хубава си моя горо", която е изпята и аранжирана специално за тази композиция на грацията ни.

Ансамбълът в състав София Иванова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Камелия Петрова взриви публиката със съчетанието си на пет обръча. Композицията е по музика на емблематичната мелодия на Енио Мориконе "Chi Mai" от филма "Професионалистът". Върху нея са насложени български фолклорни ритми.

Снимка: БГНЕС

На килима излязоха още Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Ева Брезалиева, както и ансамбълът девойки.

Българският национален отбор по художествена гимнастика е с пълен бой квоти за Париж 2024 - две индивидуални и ансамбъл.