на живо

Капитанката на олимпийските шампионки се омъжи (ВИДЕО)

Симона Дянкова направи най-важния избор в неделния ден

Капитанът на олимпийските шампионки от Токио 2020 Симона Дянкова даде най-важният глас в неделния ден.

Бившата гимнастичка от диамантения ансамбъл на България каза "да" на приятеля си Никола Яначков.

Двамата избраха скромна церемония в София. Все пак нямаше как да не присъстват бившите съотборнички на Симона от ансамбъла, с които продължава да е неразделна.

Дянкова бе заложила на дълга бяла рокля po тялото и малък воал. Избраникът й, който е юноша на Левски, бе с костюм и бяла риза и без вратовръзка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Нищо чудно меденият месец на влюбените да е в Сингапур.

Преди дни стана ясно, че Симона ще проведе мастърсклас в академията на Бианка Панова в азиатската страна.

На 23 декември Академия "Бианка Панова" и Дянкова ще бъдат домакини на специално подготвен майсторски клас като част от предстоящия турнир "Бианка Панова Интернешънъл къп 2023".

"Заниманието ще бъде фокусирано върху Правилника за 2025 година, който е решаващ фактор, когато става въпрос за състезание и представяне. След успеха в Токио 2020 Симона Дянкова прекара години в усъвършенстване на знанията си и е развълнувана да сподели всичко, което е научила, с всички, които желаят", обявиха домакините на събитието.

На 8 август 2021 година Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха със златни букви имената си в историята на българската художествена гимнастика, след като спечелиха титлата в многобоя при ансамблите на олимпийските игри в Токио и донесоха първо злато за страната в историята от най-големия спортен форум. Оттогава те обикалят по целия свят, за да предават опита си на следващите поколения.

Бианка Панова е абсолютна световна и европейска шампионка.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Simona (@simonadyankova)

Вписана е в Книгата на рекордите на "Гинес" за най-голям брой максимални оценки, получени на състезание по художествена гимнастика (Световното първенство във Варна през 1987 година) - за осем изиграни съчетания получава осем максимални оценки "10", спечелвайки всички пет златни медала - в многобоя, на лента, бухалки, въже и обръч.

Снимки: Instagram/simonadyankova