на живо

Първо бебе, после сватба (ВИДЕО)

Гимнастичка или джудистка ще бъде дъщеричката на Мадлен Радуканова и Божидар Темелков?

Олимпийската шампионка Мадлен Радуканова и джудистът Божидар Темелков плануват сватба, след като бебето им се роди. Влюбените са в трепетно очаквано на момиченце, а дали ще бъде гимнастичка разказаха в предаването на bTV "Преди обед" и Мира Христова.

Започват връзката си преди малко повече от 2 години. Познават се добре още преди да излязат на първа среща, а сега са в очакване на първата си рожба.

Преди дни се връщат от почивка в Гърция, където са прекарали много весело и планират да се върнат догодина, но този път с още един член на семейството. Двамата очакват скоро първото си дете – момиченце.

Споделят, че винаги са мечтали да бъдат млади родители: "Сигурна съм, че ще се справим, ще ни помагат и нашите родители". Въпреки че не смятат, че може да си напълно готов за едно дете и двамата нямат търпение да посрещнат дъщеря си и да я научат на най-важните неща, както и да ѝ покажат пътя на спорта.

"Със сигурност ще искаме да тренира нещо, без значение какво. Ако е много добра в определен спорт, само тогава може да искаме да става нещо по-сериозно", сподели Божидар.

Европейският шампион при юношите разказа, че не само контузиите са причината да се откаже от джудото. "След ковид и контузията не успях да се събера, не успях да се върна формата, в която трябва да съм за най-високо ниво и да взема квота за олимпиадата и просто прецених че е по-добре да спра.

Ако не се бях отказал, може би сега нямаше да чакаме дете, така че всяко зло за добро".

В момента бившият национал е треньор и е ежедневно в залата. Вижда и голям потенциал при децата: "Надявам се един ден да изживея поне с тях това, което исках на татамито."

Грацията разказа и за 17-годишното си приятелство с гимнастичката Боряна Калейн, като беше плътно до нея както на европейското, така и на световното първенство тази година. "Нашият път в художествената гимнастика започна заедно. Ние от малки тренирахме в една и съща зала, ходихме в едно и също училище, в един и същи клас и общо взето се движихме заедно."

Пътищата им на килима разделят, тъй като Мадлен влиза в ансамбъла, а Боряна гради индивидуална кариера, но никога не са преставали да се подкрепят, а догодина Мадлен се надява да може да я подкрепи от публиката и на олимпийските игри в Париж.

Още вижте във видеото.