на живо

Краснобаева: Не бягам заради пари, ще живея в Русия

Всички трябва да се успокоим малко, не искам конфликти, каза грацията

БФХГ
 

Бившата националка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева заяви, че решението й да напусне България не е свързано със спорта.

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим. Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме – ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения.

Снимка: БФХГ

Решението ми не е свързано с финансови въпроси, както и с това, че не отидох като титуляр на олимпийските игри в Париж", каза Елвира Краснобаева в интервю за радио Варна.

 

Преди няколко дни с пост в социалните мрежи грацията обяви, че сменя националността си. Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика извади гимнастичката от националния отбор, спря финансирането й, и обяви, че тя дължи финансови компенсации на централата, която й забрани да използва направените до момента музики и композиции.

Родената в Русия гимнастичка заяви, че в момента не тренира. Планира да започне подготовка следващата седмица, когато вече ще е напуснала България.

Снимка: БФХГ

"В момента не тренирам. Смятам да започна подготовка следващата седмица. Готова съм да започна всичко отначало. Сега ще трябва да работя още повече, за да направим новите съчетания и да ги изработя колкото се може по-бързо. Вече знам и с коя треньорка ще продължа да работя, но все още не мога да кажа името й", добави тя.

По отношение реакцията на досегашната й треньорка Светлана Юриевна, Краснобаева коментира: "Госпожата също доста трудно преживява моето решение, защото с нея сме работили много, но няма какво да направим.

 

Има такива ситуации в живота. Всички трябва да се успокоим малко. Искам да остана в добри отношения с всички. Не искам конфликти.

Искам всичко да е наред, защото сме хора. Това са абсолютно нормални неща. Много съм благодарна на всички треньори и хора за подкрепата. Аз не я затварям вратата към България, защото никой не знае какво ще се случи. Може да се върна да живея тук след време".

Преди дни вторият баща на Елвира - Роман Полев, написа в коментар в социалните мрежи, че семейството напуска страната ни заради болно дете. Елвира има 4-годишно братче от втория брак на майка си. То страда от аутизъм. Запитан дали там, където отиват, лекарите могат да им помогнат повече, Полев отговори: "Там са по-добри и за нас ще е безплатно".