на живо

Иван Димов: Лепенките бяха адски хлъзгави (ГАЛЕРИЯ)

Щангистът обясни неуспешното си участие с контузия и организаторско решение

Lap.bg
 

Контузия в коляното и решение на организаторите да сложат лепенки на логото на олимпийските игри на подиума за вдигане на тежести са причините за неуспешния дебют на Иван Димов в Париж. 

Това заяви той в публикация в социалните мрежи след като не успя да се справи на два пъти със 134 кг, преди да се провали и със 135 кг в изхвърлянето в кат. до 61 кг. 

Димов разкри, че доскоро е лекувал стара контузия в коляното, а на подиума не се е чувствал стабилен, тъй като изображението на логото е било много хлъзгаво. 

"Здравейте, искам да споделя какво се случи на състезанието, понеже чета много спекулации, които са далече от реалността.

Първо ще започна с благодарност към моят екип (Иван Иванов, Никола Колев, Димитър Калъчев) и нашия лекар Иван Иванов, че през тези 4 месеца подготовка всеки ден бяха до мен и правиха всичко по силите си за да успея. Много болно ми стана като видях нападките срещу тях. Без да виждат хората голямата картина, не сте били с нас за да знаете.

 

Нека започнем от началото. Преди 4 месеца, когато започнах подготовката си беше след прясна операция, в началото бях добре, но след два месеца, като започнах да влизам във форма, коляното ми започна да се надува и да ми ограничава движението до такава степен да не мога да направя пълен клек. Но Олимпиадата не чака никого, трябваше и исках да се подготвя за нея.

Снимка: Lap.bg

 

Въпреки пречките на състезанието се чувствах супер. Свалях 3.5 килограма, благодарение на треньорите го направихме перфектно, чувствах се оптимално на състезанието и коляното ми беше супер!

Тънката част, която знам, че е оправдание, но това е фактът, който ми попречи е, че самите лепенки на олимпийското лого на подиума бяха адски хлъзгави и не можах да изпълня движението си. Усетих се след като изпуснах вторият си опит, на третият нямах този проблем, но цялата техника ми се развали от предните опити.

 

На загрявката изхвърлих 130 перфектно и бяха абсолютно по силите ми и 134 и 135. Тези тежести за мен бяха рутина и бях на 100% готов за тях, но факт е, че не се справих. Бяхме тук за медал, не за класиране и успешни опити. Благодаря на всеки, който ме подкрепи, обичам Ви и продължавам напред!", пише Димов.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ivan Dimov  (@slavqka_)

Той е европейски шампион от Тирана 2022.

 

Днес (8 август) на подиума ще видим Божидар Андреев, а утре е ред на последния български щангист в Париж - Карлос Насар.