на живо

Каменова на родна земя: След такава битка се спи трудно (ВИДЕО)

Чувствам подкрепата на всички, каза боксьорката ни

 

Боксьорката Светлана Каменова, която загуби от набедената за мъж Ю-Тин Лин в четвъртфиналите в кат. до 57 кг на олимпийския турнир, заяви, че е удовлетворена от представянето си.

Националката сподели, че чувства подкрепата на всички след битката в Париж и не изключи сценарий, при който получава бронзов медал. Това се случи след предишния ѝ мач с тайванката - поражението с 2:3 в четвъртфиналите на световното първенство в Ню Делхи (Индия).

"Удовлетворена съм. Спазих си тактиката, както всички видяха. Няма какво повече да искам. Аз не съм била емоционална през цялото време. Изключително достойно приех това, което се случва. Казах чрез показване това, което исках.", започна Каменова при завръщането си на родна земя.

Снимка: Lap.bg

 

На въпрос дали всички боксьорки, включително набедените за мъже, са се превърнали в заложници на една битка между Международната боксова асоциация (IBA) и Международния олимпийски комитет (IOC), Каменова коментира:

"Вероятно. Но аз с политика не се занимавам, така че не знам как точно да отговоря".

Снимка: Lap.bg

"Прибрах се и си продължих с обичайните действия, които правя след такъв мач - да се наям, да легна да спя и да не мисля. Първите, с които се чух, бяха близките ми. Със семейството ми, нормално. В залата бяха най-важните хора от подготовката. И още някои, с които се готвя, ми звъннааха веднага по телефона. Оттам нататък не съм вдигала на никого. Няма как точно да обясня какво се е случило. Нямам обяснение - и на ринга, и извън него."

"Битката продължава, след като си почина и отида на ваканция. Три години изкарах хубав цикъл след 5-годишно отказване. Аз се определям като космонавт: каквото ми кажат от горе - това правя"