на живо

Париж 2024: Героичен Росенов пусна кръв, но победи (ГАЛЕРИЯ)

Успешно начало за боксьорите ни на Игрите

 

Първи мач и първа победа за българските боксьори в Париж! Радослав Росенов спечели срещу Баходир Усмонов (Таджикистан) с единодушно съдийско решение след три рунда на ринга в кат. до 63.5 кг от олимпийския турнир.

Успехът за родния талант бе героичен заради аркада, която наложи две медицински намеси. 20-годишният Росенов все пак издържа и продължава към осминафиналите.

Снимка: Lap.bg

Откриващия рунд бе за 20-годишния Росенов, който започна с добра игра с предната дясна ръка. Българинът се движеше с гръб към въжетата, оставяйки съперника да държи центъра на ринга. Усмонов обаче не успя да пласира хубави удари.

 

Вторият рунд бе по-динамичен. Росенов продължаваше да контрира, но в средата на частта получи аркада над лявото си око и се наложи медицинска намеса. Кръвта беше изтрита, но малко по-късно играта пак бе прекъсната. Рундът завърши с леви прави на Росенов в носа на противника.

В последната част задачата на Росенов бе само да "пази" аркадата, тъй като имаше предимство в съдийските карти. И Росенов се справи, за да си осигури мач с поставения под №1 Уайът Санфорд (Канада).

Снимка: Lap.bg