на живо

Пратениците ни в Париж 2024: Да не летим в облаците (ВИДЕО)

Олимпийските игри бяха великолепни и запомнящи се, единодушни са Илия Илиев и Димитър Тасев

 

Специалните ни пратеници на олимпийските игри в Париж 2024 Илия Илиев и Димитър Тасев разказаха пред Мария Цънцарова впечатленията си и преживяното във френската столица.

20 дни - емоции, адреналин и гордост!

"Невероятна емоция и енергия събрахме. Натрупа се и умора. Живи включвания от сутрин до вечер в новините, както и на сайта btvsport.bg. На фона на страхотната енергия и битки - тези 20 дни бяха друго измерение. Игрите бяха великолепни и запомнящи се. Французите се справиха прекрасно. Пълни зали и стадиони от първия ден. Това остава в историята! Французите вдигнаха много летвата за Лос Анджелис 2028", каза Тасев.

"Най-много продадени билети и спортна култура, която ще ни трябва години, за да стигнем. Спортът трябва да обединява, дори в сегашните смутни времена.

 

Успехите ни и седемте медала не ме карат да изпадна в дива радост. Да, най-доброто от 24 години класира, но България се провали в двата основни спорта - лека атлетика и плуване. Нямахме и представител в отборните спортове. Имаме отличия в спортове, за които в момента, българската спортна школа няма принос тях. Бизнесмени си чешат егото, купувайки чужденци. Като изключим художествената гимнастика и безобразният талант на Карлос Насар, разбира се. Ние ги поздравяваме, но генерално трябва да се направи сериозен анализ. Тези медали не трябва да ни карат да изпадаме в голяма еуфория", завърши Димитър Тасев.

"Първият ден у дома се чувствах малко странно, не тичаме, не гоним България, няма скандали... Това липсва. Най-важното е, че игрите се върнаха при хората", допълни Илия Илиев.

Снимка: bTV

"Първо беше еуфорията - чакаме български успехи, една седмица нищо не се случва и започваме да се напрягаме. И дойде 8 август. Аз отразявам олимпийски игри от 2008 г. и никога четирима българи не са се борили за отличия в един ден. Нашите медали дойдоха за 36 часа. Когато един спортист печели, самочувствието на цялата нация се вдига, но следва сериозен анализ", завърши Илиев.