на живо

Остава ли Весела треньор на ансамбъла? Отговорът от Илиана Раева! (ВИДЕО)

"Тези Игри бяха от рая до ада. Съдийството беше много добро!", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика

 

Остава ли Весела Димитрова треньор на българския ансамбъл по художествена гимнастика? На този въпрос пред bTV отговаря президента на родната федерация Илиана Раева. 

Момичетата на Димитрова - Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, останаха четвърти на олимпийските игри в Париж и не успяха да повторят титлата на предшественичките си от Токио.

След изиграването на съчетанията самата Весела заяви, че плановете ѝ да бъде начело на ансамбъла са до 10 август. "След това ще видим...", добави тя.

"Как може да ми задавате такъв въпрос за един толкова успешен треньор?! Тя и миналия път в Токио не отговори категорично. Не ми е казала, че ще се отказва, дори сме говорили за селекция за Лос Анджелис. Тя е един много успешен треньор. Направи от тези момичета световни и два пъти европейски шампионки. Допуснахме грешка, но какво да направим... състезание. Аз съм доволна!", каза Раева след финала.

Снимка: Lap.bg

Тя добави, че ансамбълът е имал големи шансове да стане олимпийски шампион, ако момичетата не бяха допуснали грешка по време на изиграването на композицията си с пет обръча.

 

"Имахме абсолютни шансове да станем олимпийски шампиони. Показахме го. Нашето оръжие, което показваме цяла година, беше второто съчетание, което, за съжаление на обръчи допуснахме много груба грешка, която доведе до втора и не успяхме да вземем медал", анализира Раева. 

Снимка: Lap.bg

В индивидуалната надпревара Боряна Калейн спечели сребро, изоставайки в класирането единствено от представителката на Германия Дария Варфоломеев. 

Другата българка - Стилияна Николова, изненадващо не успя да се класира за финалите.

"Една турбулентна Олимпиада - от рая до ада с Боряна, от това, че не успя Стилияна да се класира за финалите, което беше изключителен шок за нас. Категорично заявявам, че това е най-добрата гимнастичка в света и единствената, която може да победи Варфоломеев. При безгрешна игра игра и Боряна, и Рафаели няма как да я бият. Варфоломеев е най-силната гимнастичка на тази Олимпиада, когато Стилияна не участва. За нас беше голям шок.", категорична е Раева и добави:

Снимка: Lap.bg

"Беше задължително да имаме медал, защото бяхме готови и победите ни през цялата година го показаха. Трябва да си видим грешките, да ги анализираме. Това е Олимпиадата на Боряна Калейн. Варфоломеев е първа чисто математически. Много е силна, но Боряна е кралицата, а пред нея всички стоят с наведени глави"