на живо

Рамазанов пред bTV: Ще направя всичко за злато за България! (ВИДЕО)

Той излиза на тепиха днес (9 август)

 

Дагестанецът с български паспорт Магомед Рамазанов заяви, че очаква "горещ" финал в борбата! 

Днес (9 август) той ще се изправи срещу иранеца Хасан Язданичарати в решителния мач за олимпийско злато в категория до 86 кг на свободния стил. 

"На финала ще бъде горещо! Съперникът му е много опитен и признавам - голям борец е. Ще направя обаче всичко, което зависи от мен, за да спечеля златото за България", заяви категорично Рамазанов пред bTV. 

Борецът, който от началото на 2024 г. получи възможността да представя България, стигна до финала след драматичен мач, спечелен с обрат в последната секунда срещу американеца Аарън Брукс.

 

"Всяка победа е важна. Както и да е постигната, колкото и да е трудна, това е победа. Вдигнат ли ти ръката, продължаваш напред", заяви Рамазанов.

Той поздрави и съперника си.

"Доволен съм! Съперникът беше труден, но, за разлика от зарадвах зрителите след напрегнаха хватка", каза дагестанеца с български паспорт.

31-годишният борец представя родината си Русия в периода 2016-2021 г. От тази година е състезател на България в спортен клуб "Илия Павлов" във Велико Търново. Той спечели квотата си за Париж 2024 на квалификациите в Истанбул и дебютира на олимпийски игри. Поставен е под №5 в турнира и е единственият ни представител в свободния стил.

Снимка: Lap.bg

При победа Рамазанов ще донесе втора олимпийска титла за България след тази на Семен Новиков в кат. до 87 кг на класическия стил в борбата.