на живо

Стоичков: Ръцете ти са златни, Карлос! Успех, момче! (ВИДЕО)

Камата поздрави българските спортисти в олимпийското село

 

Родната футболна легенда Христо Стоичков поздрави българските спортисти в олимпийското село в Париж. Кавалерът на "Златната топка" за 1994 г. пристигна снощи във френската столица.

Камата се срещна с най-голямата ни надежда за злато на Игрите - суперталанта във вдигането на тежести Карлос Насар. 20-годишният шампион от последните две европървенства ще се бори за титлата в кат. до 89 кг.

"Ръцете ти са златни, Карлос! До теб съм в залата с българското знаме! Успех, момче!", обърна се Стоичков към Насар.

 

Модерния ляв приветства и националите по бокс, начело със спечелилия единствения медал за България от Игрите до момента - Хавиер Ибаниес. Двамата разговаряха на испански език, като Стоичков пожела успех на натурализирания кубинец в полуфинала, който ще се състои в четвъртък.

Снимка: Lap.bg

Бившият капитан на националния отбор на България по футбол поздрави боксьорите за представянето им в Париж, след като Рами Киуан зае пето място в крайното класиране след отпадане на четвъртфиналите при 71-килограмовите, а Радослав Росенов остана девети, след като беше спрян на осминафиналите в кат. до 63.5 кг.

"Момчета, бихте се мъжки и се представихте страхотно. България се гордее с това, което направихте. Вярвам, че Хавиер ще стигне до финала и ще ликува като олимпийски шампион", каза Стоичков и си направи обща снимка с целия щаб в бокса, заедно с треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Камата ще остане в Париж до 9 август и ще подкрепя българските спортисти.