на живо

Великата Байлс се завърна със стил (ГАЛЕРИЯ)

Четирикратната олимпийска шампионка поведе в Париж

Reuters
 

Великата Симон Байлс се завърна на голямата сцена със стил! Четирикратната олимпийска шампионка - една от най-успешните гимнастички в историята, поведе в Париж.

Американката, която направи фурор на Игрите в Рио де Жанейро с 4 златни и 1 бронзов медал, след това сензационно се оттегли по средата на Олимпиадата в Токио. Тогава Байлс дори обяви, че спира със спорта, посочвайки напрежението от огромните очаквания и проблемите с менталното си здраве като основни причини за решението.

В последните месеци обаче звездата на САЩ се върна към спортната гимнастика и си извоюва място в отбора, за да може да стъпи отново на олимпийската сцена в квалификациите.

Снимка: Reuters

 

Днес Байлс се представи блестящо на прескок, греда и земя, като с общия си сбор поведе във временното класиране в многобоя при общо 24 преминали участнички.

В трибуните, за да я подкрепят, бяха знаменитости като Нина Добрев, Том Круз, Снууп Дог и Ариана Гранде. 

Снимка: Reuters

Американката беше №1 на прескок, греда и земя. Тя показа колебания единствено на успоредка, където остана осма.

Националката Валентина Георгиева излезе начело в прескока, но след това бе изпреварена от 3 американки, включително и Байлс.

Дали представянето на българката, която навършва 18 години днес, ще бъде достатъчно за финал, ще разберем до края на деня.

Снимка: Lap.bg