live

Треньор по тенис от Киев: Очакваме новини, нуждаем се от евакуация (ВИДЕО)

Васил Младенов се намира в хотел в украинската столица

Бившият национал за купа "Дейвис" Васил Младенов все още е блокиран в Киев. Той продължава да се намира в хотел в украинската столица и не спира да вярва, че скоро ще се прибере у дома.

Треньорът по тенис разказа в ефира на предаването "Тази неделя" по bTV за поредната напрегната нощ, в която се чуват гърмежи и бомби.

"Намирам се още на същото място - в хотела в Киев, на най-долния етаж, в убежището. Очакваме съвсем скоро новини от посолството относно евакуацията, защото както виждаме нещата са доста сериозни и се нуждаем от евакуация.", започна той.

"Все още нямаме информация, но когато я получим, веднага ще я използваме. Правим това, което са ни казали консолите, това са хората, на които вярваме в момента. Най-важните инструкции са да не предприемаме самостоятелни стъпки, а да правим всичко с тяхно разпореждане, защото те отговарят за нас. Някои хора тук вече започнаха да мислят да бягат самостоятелно през Западна Украйна. Имаме доверие на щаба, на всички, които са замесени в операцията по нашето евакуиране и затова оставаме и вярваме."

Той разкри как е минала последната нощ в Киев: "Чуваха се бомби и гърмежи, сложно се спи в такава обстановка. Надявам се съвсем скоро да спя в леглото си в България."

Младенов призова да покажем единство и обединение: "Сега е моментът България да направи всичко за своите българи, които са тук в сложна ситуация. Много се надяваме на вас, много вярваме", завърши Младенов.