на живо

0:0 за "Лудогорец" срещу "Базел" (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Владислав Стоянов спаси "орлите" на "Васил Левски"

"Лудогорец" измъкна изключително ценно 0:0 срещу "Базел" в мач от група А на Шампионската лига. Кръг преди края на надпреварата "орлите" излязоха на трета позиция благодарение на гола на Джонатан Кафу на "Санкт Якоб Парк" - двубой, завършил при 1:1. Така българският тим има предимство в преките двубои и е фаворит да продължи в елиминационната фаза на Лига Европа напролет. 

За целта е необходимо единствено "Базел" да не поднесе изненада в последния си двубой - срещу "Арсенал" у дома на 6 декември. "Артилеристите" завършиха 2:2 срещу ПСЖ на "Емиратс" в пряк дуел за първото място в групата и така развръзката се отлага за заключителните срещи. Пак на 6 декември "Лудогорец" гостува на френския шампион на "Парк де Пренс".

С ключова роля за златната точка бе Владислав Стоянов. Вратарят на националния отбор блесна с няколко фантастични намеси и заслужи аплодисментите на 20 000 зрители по трибуните на "Васил Левски". Най-впечатляващият момент дойде четвърт час преди края, когато Мохамед Елионуси от гостите стреля от упор от точката за изпълнение на дузпа, но плонжиралият Стоянов изби с една ръка.

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев заложи на здрава защита в отсъствието на контузения Марселиньо. За разлика от обикновено шампионите трудно създаваха голови ситуации и могат да бъдат доволни единствено от факта, че запазиха мрежата си суха.